Paste cu sos de rosii, ciuperci si carnaciori

de simona72 in Paste, 20 Sep 2013 | 15624 vizualizari

 

Aveam in camara pungulite in care erau diferite paste ramase...le-am amestecat si le-am pregatit cu sos de rosii din abundenta si ce mai era prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 100 gr paste inimioare
  • 100 gr paste rotite
  • 200 gr paste penne
  • 1 cutie suc de rosii
  • 1 cutie de rosii in suc propriu
  • sare si piper dupa gust
  • un stro de sos Piri Piri sau alt sos iute
  • 300 gr ciuperci de roua
  • 300 gr ciuperci champinion
  • 2 cepe mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita oregano
  • 3-4 fire carnaciori
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri pasta de gogosari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii, ciuperci si carnaciori:

Ceapa se curata si se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul taiat feliute,  ciupercile de roua intregi(pt ca sunt mici), iar ciupercile champinion taiate in jumatati sau sferturi depinde cat sunt de mari. Se amesteca si se lasa sa se caleasca impreuna. Se adauga sucul de rosii si se continua fierberea. Rosiile din conserva le taiem bucati mai mari (nu vreau sa se zdrobeasca de tot) si se adauga si acestea + sucul lor. Cand sunt fierte ciupercile se adauga sare si piper dupa gust precum si sos iute, patrunjelul tocat marunt, oregano si carnaciorii taiati feliute.

Pastele se pun in apa cu sare la fiert si se fierb al dente. Intr-un vas termorezistent se pune sosul, se adauga pastele si se amesteca usor sa nu zdrobim pastele. se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 gr  pt 15 minute.

Se servesc calde cu putin cascaval ras deasupra sau parmezan.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

trebuie neaparat sa aveti mult sos de rosii, nu trebuie sa-l lasati sa scada, eventual mai puteti sa puneti apa in care au fiert pastele...la mine nu a fost nevoie

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii, ciuperci si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii