Inspiratia acestor paste se datoreaza bucatarasei Valclaudia care a facut sosul rece de leurda. Cum mai este pt putin timp pe piata leurda si pt ca-mi place si leurda si pastele am avut o pofta nebuna sa le fac. Au iesit o nebunie....pt cei ce iubesc pastele...
Pastele se pun in apa cu sare la fiert si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pt sos: spalam leurda si o taiem in bucati mai mari, se pune in robotul de bucatarie, se adauga uleiul de masline, nucile, cascavalul taiat bucati si se paseaza. Se adauga si restul ingredientelor pt sos, se paseaza bine la robot pina ce devine un sos. Puneti dupa gustul vostru sare piper si pasta de ardei iute.
Pastele fierte le-am strecurat si le-am pus intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Am pus sosul peste paste, adaugati si 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele daca sosul este prea gros, amestecati putin sosul cu pastele si dati vasul la cuptor pt 10 minute. Presarati deasupra cascaval ras si mai lasati 5 minute in cuptorul fierbinte. Din gama simplu si delicios.
Pofta buna!!!
1
alegeti-va ingredientele preferate pt sos si preparatil acasa
2
semintele de dovleac se pot inlocui cu seminte de pin
3
se pot folosi orice fel de paste aveti