Pentru ca suntem in perioada postului va recomand o reteta foarte gustoasa, vegetariana. Sosul de caju este atat de fin si cu o aroma discreta incat ar fi bine sa-l folosim in loc de smantana. Eu m-am indragostit de el.
Alunele caju sunt foarte benefice organismului nostru, au un continut scazut de grasimi in comparatie cu alte alune, un continut mare de zinc, vitamina E si seleniu.
Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore.
Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi aromatice si caju-ul scurs de apa. Pornim blenderul si il lasam sa-si faca meseria pana cand obtinem un sos fin si destul de gros.
Intr-o oala mare punem apa si sare si o lasam sa clocoteasca. Adaugam pastele si le lasam sa fiarba cat scrie pe pachet (8,10,12 minute)
Le scurgem de apa.
Broccoli il desfacem buchetele si il fierbem in apa cu putina sare 5 minute. Scurgem bine.
Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul de masline, broccoli si usturoiul feliat. Le lasam foarte putin la calit si adaugam peste ele sosul.
Amestecam de cateva ori, potrivim de sare si piper si adaugam pastele.
Mai amestecam putin de cateva ori astfel incat sosul sa ajunga pe toate pastele.
Servim calde.
Va doresc pofta buna!