Aceste aromate, gustoase si rapide paste, le pregatesc cu placere ori de cate ori pot in general pentru pranz, de altfel pentru mine pastele sunt ca si un must have, pentru ca nu se poate fara ele. Daca va plac foarte, foarte pocante, atunci puteti stropii pastele acestea cu ulei de masline picant, ca si cum face sotul meu caruia ii place mancarea sa fie picanta, picanta. :)
Foarte picante sau mai putin picante, sper sa le incercati pentru ca merita!
Se pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente.
Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se pune ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul e caldut se pun usturoiul si chilli, se lasa la prajit o idee, la foc mic, asa incat usturoiul sa-si schimbe culoarea nu sa se arda.
Cand spaghetele sunt fierte al dente se strecoara, avand grija sa se pastreze o ceasca din apa in care s-au fiert si se pun peste usturoi. Se sezoneaza cu sare si piper si se pune tigaia din nou pe foc pana cand se evapora toata apa.
Cand se ia tigaia de pe foc, se adauga origano uscat, iar in momentul servirii se presara parmezan si patrunjel verde.
Pofta buna!