Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci

de Ina in Paste, 6 Mai 2010 | 6343 vizualizari

 

Cand am postat pe site tagliatellele, un prieten mi-a vorbit de sosul ragu, ca fiind cel mai bun pentru paste ( sotia lui doar se intorsese din Italia si gatea des acest sos) . Mi-a dat reteta, iar azi am gatit paste cu sosul ala...... nu pot decat sa zic: multumesc "nene", multumesc MaRa. ;) Este excelent, merita munca!

 

INGREDIENTE

  • o punga de paste cu ierburi aromate ( 500 g)
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 cuburi knorr de vita
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 500 ml. lapte
  • 250 ml. vin alb ( sau rosu )
  • 400 g bulion
  • piper, busuioc maruntit
  • o cutie cu ciuperci
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci:

1. Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare ( 1 litru apa la 100 g. paste)

 2. Ceapa si morcovul se calesc putin in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata, laptele, vinul, bulionul, 2 cuburi knorr de vita si se fierb 2-3 ore, la foc mic, pana scade sosul, mestecand din cand in cand.

Se adauga ciupercile , busuioc maruntit si piper.

Se mai dau cateva clocote si oprim focul.

 3. Sosul se toarna peste paste si  servim cat sunt calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi ai quattro formaggi