Paste cu fructe de mare si somon

de Sylvia in Paste, 21 Ian 2014 | 8536 vizualizari

 

De cate ori sunt in criza de timp si trebuie sa prepar ceva in 10 minute ma gandesc mereu la fructe de mare si la paste sau orez cu fierbere rapida, e pur si simplu rapid si delicios.

In reteta aceasta vroiam sa testez un alt fel de sos gen pesto acela facut din ierburi aromate, ulei de masline, cativa muguri de pin si ….o felie de paine uscata macinata mai grosier. Vazusem undeva paste cu miez de paine uscat si am vrut sa testez, pot sa va spun ca merita, e bestial…aduce un plus de crocant si textura , sa il testati cand aveti ocazia.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 persoane am folosit
  • 130 grame de paste eu am pus castellane de la Barilla dar folositi orice paste de calitate ( Barilla sunt dupa parerea mea pastele industriale cele mai de calitate eu prefer sa cumpar paste proaspate sau uscate italiene adevarate…daca daca nu am am de rezerva Barilla si sunt multumita de ele ) .
  • In plus mai aveti nevoie de 125 grame de somon ( stiu ca aveam o bucata mica ramasa )
  • cativa creveti,
  • cateva inele de calamar,
  • scoici optional,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 linguri bune de pesto ( eu il fac mereu in casa si pt cel cu fructe de mare pun usturoi in plus) ,
  • 2 linguri de rosii decojite tocate fin,
  • patrunjel si busuioc din belsug, putin vin alb,
  • o tija de telina,
  • pasta de ardei iute sau ardei iute tocat fin.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare si somon:

Preparare : cat fierb pastele intr-o tigaie adanca punem putin vin alb, o lingura de ulei de masline , somonul taiat cuburi mai mari si calamarul taiat bucati mai mari. Adaugam tija de telina taiata, ardeiul iute  si pesto si lasam pret de 2-3 minute .

Adaugam apoi pastele care abia au fiert 3  minute, punem sosul de rosii cu rosiile taiate marunt, usturoi, pesto daca mai trebuie si un polonic mic de apa in care au fisrt pastele. Pastele le luati cu o spatula perforata direct din apa clocotita si le puneti in sos nu trebuie stoarse sau clatite inainte asta este o greseala ….

Se adauga crevetii eu am avut cruzi decorticati si se mai las pret de 2 minute. Se asezoneaza la final dupa gust cu sare daca mai trebuie, putin piper, se inchide fosul si se adauga o mana mare de patrunjel si busuioc verde.

Se servesc fierbinti alaturi de o apa minerala sau unvin alb in functe de preferinte, va doresc pofta mare !!!  

Pesto facut cu miez de paine uscat e un vis, trebuie sa il testati sa simtiti acea nota crocanta care se completeaza perfect cu pastele ….

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare si somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:33

arata grozav

xana 1

27.01.2014, 18:55

Cu siguranta e o combinatie minunata, o sa tin cont data viitoare cand vreau ceva rapid si bun!

Panacris 1

19.06.2014, 13:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu Pastramă Haiducească