De cate ori sunt in criza de timp si trebuie sa prepar ceva in 10 minute ma gandesc mereu la fructe de mare si la paste sau orez cu fierbere rapida, e pur si simplu rapid si delicios.
In reteta aceasta vroiam sa testez un alt fel de sos gen pesto acela facut din ierburi aromate, ulei de masline, cativa muguri de pin si ….o felie de paine uscata macinata mai grosier. Vazusem undeva paste cu miez de paine uscat si am vrut sa testez, pot sa va spun ca merita, e bestial…aduce un plus de crocant si textura , sa il testati cand aveti ocazia.
Preparare : cat fierb pastele intr-o tigaie adanca punem putin vin alb, o lingura de ulei de masline , somonul taiat cuburi mai mari si calamarul taiat bucati mai mari. Adaugam tija de telina taiata, ardeiul iute si pesto si lasam pret de 2-3 minute .
Adaugam apoi pastele care abia au fiert 3 minute, punem sosul de rosii cu rosiile taiate marunt, usturoi, pesto daca mai trebuie si un polonic mic de apa in care au fisrt pastele. Pastele le luati cu o spatula perforata direct din apa clocotita si le puneti in sos nu trebuie stoarse sau clatite inainte asta este o greseala ….
Se adauga crevetii eu am avut cruzi decorticati si se mai las pret de 2 minute. Se asezoneaza la final dupa gust cu sare daca mai trebuie, putin piper, se inchide fosul si se adauga o mana mare de patrunjel si busuioc verde.
Se servesc fierbinti alaturi de o apa minerala sau unvin alb in functe de preferinte, va doresc pofta mare !!!
Pesto facut cu miez de paine uscat e un vis, trebuie sa il testati sa simtiti acea nota crocanta care se completeaza perfect cu pastele ….