Este o reteta usoara si superdelicioasa care se prepara rapid pentru o cina mai deosebita si cu care sigur nu veti da gres.
Se pot servi si alaturi de niste legume mexicane facute tot in sos alb sau chiar simple sau in orez, oricum crevetii cu acest sos sunt deliciosi
Pentru inceput se pune apa cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se spala si se lasa sa se scurga de apa.
Se ia o tigaie in care se pune untul sa se topeasca impreuna cu uleiul de masline in care se pune ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa pentru 2 minute sa iasa gustul din ele si sa se rumeneasca. In acest sos se adauga si crevetii unul cate unul si se lasa 5 minute pe fiecare parte la foc iute amestecand periodic . Se stinge cu vin care se mai lasa sa fiarba impreuna pentru 10 minute. La urma se adauga smantana si parmezanul cu care mai fierb 5 minute iar la final se condiemnteaza dupa gust de sare si piper.
Pastele fierte si strecurate se pun peste sos si se servesc cat sunt calde.
1
Coditele de la creveti se pot lasa pentru decor.
2
Daca sunt creveti congelati se recomanda a se decongela si a-i lasa la scurs foarte bine de apa .
3
Pentru un plus de gust se poate adauga si oregano sau nucsoara.
4
Se decoreaza cu frunze de patrunjel.