Paste cu creveti in sos alb si vin

de trifadalia in Penne, 8 Ian 2020 | 4975 vizualizari

 

Este o reteta usoara si superdelicioasa care se prepara rapid pentru o cina mai deosebita si cu care sigur nu veti da gres.
Se pot servi si alaturi de niste legume mexicane facute tot in sos alb sau chiar simple sau in orez, oricum crevetii cu acest sos sunt deliciosi

 

INGREDIENTE

  • 250 gr penne
  • 15 bucati creveti curatati
  • 150 ml smantana dulce cu 35 % grasime
  • 50 ml vin alb demisec
  • 1 buc ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr parmezan razuit
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita de sare
  • 30 gr unt
  • 50 gr ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti in sos alb si vin:

Pentru inceput se pune apa  cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se spala si se lasa sa se scurga de apa.

Se ia o tigaie in care se pune untul sa se topeasca impreuna cu uleiul de masline in care se pune ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa pentru 2 minute sa iasa gustul din ele si sa se rumeneasca. In acest sos se adauga si crevetii unul cate unul si se lasa 5 minute pe fiecare parte la foc iute amestecand periodic . Se stinge cu vin care se mai lasa sa fiarba impreuna pentru 10 minute. La urma se adauga smantana si parmezanul  cu care mai fierb 5 minute iar la final se condiemnteaza dupa gust de sare si piper.

Pastele fierte si strecurate se pun peste sos si se servesc cat sunt calde.

TIPS-URI

1

Coditele de la creveti se pot lasa pentru decor.

2

Daca sunt creveti congelati se recomanda a se decongela si a-i lasa la scurs foarte bine de apa .

3

Pentru un plus de gust se poate adauga si oregano sau nucsoara.

4

Se decoreaza cu frunze de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti in sos alb si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne Rigate cu branza si cascaval la cuptor