"pentru Saptamana barbatilor care gatesc"
Fierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa.
Până când fierb pastele feliem cârnaţii prăjiţi, castraveţii muraţi şi caşcavalul.
După ce au fiert pastele îi strecurăm foarte bine de apă. Punem ulei de măsline într-o tigaie, aproximativ 3 linguri. Punem pastele într-un bol şi turnăm sosul peste ele.
Punem pastele în tigaie, adăugăm cârnaţii şi castraveţii feliaţi. Amestecăm totul şi deasupra aşezăm caşcavalul mărunţiţ sau răzuit.
Aprindem focul şi punem un capac peste tigaie.
Lăsăm tigaia pe foc mediu 3-4 minute apoi închidem focul şi mai lăsăm pastele 1 minut.
Este un gust tradiţional şi picant extrem de bun, merită încercat. Îmbinăm bucătăria italiană cu cea românească.
Pentru un sos de roşii preparat acasă folosiţi următoarele ingrediente,
· 1 ceapă
· 1 căpăţână usturoi
· 1 cutie roşii decojite la cutie
· 1 cană bulion
· 1 linguriţă busuioc
· 1 linguriţă cimbru
· 1 lingură făină
· sare, piper
· ulei de măsline
Tăiem ceapa mărunt şi o călim în puţin în ulei, adăugăm roşiile, condimentele şi bulionul, sare piper după gust. Adăugăm făina în ploaie, amestecăm imediat în compoziţi având grijă să nu facă gogoloaşe. Lăsăm să fiarbă totul la foc mic 5 minute. În final adăugăm usturoiul, lăsăm să mai fiarbă 1 minut.