Paste delicioase de casa aromate cu un sos caramel(preferatul meu) si zmeurica proaspata. Puteti inlocui zmeura cu orice fructe va plac. Puteti face pastele si sosul cu o zi inainte pentru a va usura munca.
Pentru sos punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem si le macinam , pastrand si bucatele mai mari .
Punem zaharul intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o culoare aurie , agitand vasul din cand in cand. Adaugam migdalele, amestecam usor pana se omogenizaeaza, apoi adaugam untul si amestecam energic pana untul se topeste si compozitia se uniformizeaza. Turnam frisca si lasam sa dea cateva clocote. Dam vasul jos si lasam sosul sa se raceasca
Pentru paste amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat omogen pe care il strangem intr-o bila , il acoperim si il lasam 30 de minute sa se odihneasca . Intim o foaie cat mai subtire pe care o taiem in fasii de aproximativ 5-7 mm . Lasam patele sa se usice putin , apoi le fierbem al dente i apa cu putina sare .
Batem smantana cu zaharul pudra pana se intareste putin .
Scurgem pastele si le impartim in 3 farfurii . Deasupra turnam sos caramel , 2 linguri de frisca si zmeura .