Paste cu cacao cu sos caramel

de katty in Dulciuri, 30 Oct 2014 | 3963 vizualizari

 

Paste delicioase de casa aromate cu un sos caramel(preferatul meu) si zmeurica proaspata. Puteti inlocui zmeura cu orice fructe va plac. Puteti face pastele si sosul cu o zi inainte pentru a va usura munca.

 

INGREDIENTE

  • Paste:
  • 3 oua ,
  • 225 gr faina ,
  • 75 gr cacao pudra ,
  • un praf de sare
  • Sos caramel cu migdale:
  • 200 gr zahar ,
  • 100 gr migdale ,
  • 30 gr unt,
  • 100 ml frisca vegetala
  • 150 smantana de frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • zmeura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu cacao cu sos caramel:

Pentru sos  punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem  si le macinam , pastrand si bucatele mai mari .

Punem zaharul  intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o culoare aurie , agitand vasul din cand in cand. Adaugam migdalele, amestecam usor pana se omogenizaeaza, apoi  adaugam untul si amestecam energic pana untul se topeste si compozitia se uniformizeaza. Turnam frisca si lasam sa dea cateva clocote. Dam vasul jos si lasam sosul sa se raceasca

Pentru paste amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat omogen  pe care il strangem intr-o bila , il acoperim si il lasam 30 de minute sa se odihneasca . Intim o foaie cat mai subtire pe care o taiem in fasii de aproximativ 5-7 mm . Lasam patele sa se usice putin , apoi le fierbem al dente  i apa cu putina sare .

Batem smantana cu zaharul pudra  pana se intareste putin .

Scurgem pastele si le impartim in 3 farfurii . Deasupra turnam sos caramel , 2 linguri de frisca si zmeura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cacao cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu branza si visine