Se pune apa la fiert, cand da in clocot, se adauga pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 6 min.
Carnatii se taie rondele, iar baconul bucati mai subtiri.
Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se curata si se zdobeste cu cutitul.
Intr-o tigaie mai inalta cu putin ulei, se prajeste 2 min baconul, apoi se adauga carnatii.
Se prajesc cateva minute si se adauga ceapa tocata marunt.
Cand se inmoaie ceapa, se adauga usturoiul, sosul de rosii, ketchup-ul si patrunjelul tocat.
Se condimenteaza dupa gust, se adauga cateva linguri de apa de la paste (5-6) si se lasa sa fiarba 10-15min.
Daca se evapora apa, se mai adauga din apa de la paste.
Cand sosul este gata, se adauga o mana de parmezan ras si se amesteca.
La sfarsit, se adauga pastele si se amesteca cu sosul.
Se servesc cu parmezan ras pe deasupra.
Pofta buna!