Acest tip de paste porneste de reteta de paste carbonara. Doar ca eu m-am gandit sa ii fac unele adjustari si au iesit niste paste mmmm...de vis, delicioase, cremoase. Ce sa mai zic, trebuie sa incercati si voi si astept sa imi spuneti daca am dreptate.
Punem pastele la fiert.
Intr-o tigaie punem baconul taiat cubulete sa se prajeasca si cand prinde culoare aduagam rosiile taiate si ele marunt. Amestecam si calim cca 3-5 minute. Adaugam si presunto pe care l-am taiat fidea .
Pastele fierte in apa cu sare si putin ulei de masline se scurg (pastram din apa in care au fiert) si le stropim cu putin ulei de masline , sa nu se prinda unele de altele.
Le adaugam la baconul din tigaie, amestecand cu grija. Intre timp galbenusurile le amestecam cu tleul cu putina apa in care au fiert pastele si turnam peste paste, amestecand bine, la foc mic, adaugam si smantana dulce. Cu sarea avem grija deoarece baconul si sunca sunt sarate. Adaugam piper . Avem grija s anus e branzeasca smantana si oul . Lasam pe foc pana se omogenizeaza pastele cu sosul si devin cremoase. Apoi stingem focul. Adaugam busuioc verde si servim bineinteles cu parmezan ras.