Paste carbonara a la Adasev

de adasev12 in Spaghete, 17 Aug 2010 | 15274 vizualizari

 

Aceasta este reteta originala de carbonara care se face aici in Italia, doar ca eu am adaptat-o la gustul meu,ca multe alte retete de-a lor... si cred ca a iesit destul de buna...zic eu., asa ca v-o spun si voua, poate o sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghete
  • 100-150 gr pancetta afumata (sau ce se gaseste prin Romania...nu mai stiu...)
  • 2 oua
  • parmigiano dupa gust
  • sare, piper
  • oregano
  • busuioc
  • 2 lg smantana
  • 2 lg bulion
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de ceapa( de preferat verde)
  • jumatate de ardei gras
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara a la Adasev:

Se fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca, timp de 8-10 min.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga la calit ceapa si ardeiul,apoi pancetta taiata fellii ( eu folosesc de aceea taiata cubulete gata preparata). Se lasa sa se caleasca 5 min apoi se adauga 2 lg de bulion( optional) sau rosii din conserva, si putina apa cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba 10 min. ca sa scada apa . Se adauga putin oregano si busuioc verde taiat marunt. Se mai potriveste de sare dar atentie ca pancetta afumata este si sarata..se adauga piper ca sa dea gust mai picant. La sfarsit se adauga o lg de smantana, dar dupa ce se ia de pe foc.

Pastele se scurg si fara sa se dea apa rece pe ele, se amesteca imediat asa fierbinti cu ouale batute bine cu putina sare si piper. se mai adauga si o lg de smantana.( eu am adaugat pt ca imi plac  sa fie cu mai mult sos)

Se rastoarna pastele intr-un castron si se adauga panceta, se amesteca bine  apoi se aduga deasupra inca putin busuioc maruntit. Se portioneaza in farfurii si se serveste cu parmigiano deasupra dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara a la Adasev" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (7)

adasev12 1

18.08.2010, 12:54

multumesc mult fetelor...mai fac o portie asa ca va invit la masa cu drag!

Corinuta 1

18.08.2010, 14:20

Sunt super gustoase! Preferatele mele!

alexana2008 1

06.01.2011, 18:21

in ce zona a italiei se prepara carbonara in acest fel ?
personal o fac fara smantana si far arosii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sote de ciuperci si piept de pui