Pastalopitta

de Julie in Mancaruri de legume, 18 Iul 2011 | 13978 vizualizari

 

Pastalopitta este o budinca din dovlecei, o alta reteta delicioasa din bucataria greceasca. Daca amestecul de budinca este copt intr-un invelis de aluat de patiserie, atunci devine placinta cu dovlecei kolokithopita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovlecei (2 buc),
  • 2 oua,
  • 200 g branza,
  • 3 linguri orez,
  •  5 lingururi faina,
  • 50 ml ulei,
  • sare, piper.
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 2 oua,
  • 100 g smantana,
  • sare, piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastalopitta:

Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa, timp de 10-15 minute. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se rad. Se scurg foarte bine de apa, apoi se amesteca cu branza rasa, ouale, faina, orezul scurs de apa, sare si piper dupa gust.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina un vas de yena, apoi se toarna amestecul de budinca. Deasupra se intinde amestecul din oua batute cu smantana, sare si piper. Se da vasul la cuptor pentru 30-35 minute. Budinca de dovlecei, se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastalopitta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei