cu regret ca n-am decat 2 poze, dar va invit la masa cu drag...
chiftelute:
pastaile se aleg, se rup bucati si se oparesc bine in apa sarata.
se lasa asa cu apa pe ei vreo 10-15 min.
se ia o tigaie si se pune la calit ceapa, telina si ardeiul( de data asat nu am pus ca nu aveam in casa)si cand s-au inmuiat bine ( nu prajit) se adauga pasta de rosii si frunzele de dafin,
se amesteca si se pun apoi pastaile .
din apa in care au fost oparite pastaile se pune cat sa acopere totul bine si se lasa la fiert la foc potrivit vreo jumatate de ora.
dupa ce s-au inmuiat bine pastaile potrivim de sare si punem si maraul verde( o lingurita).
rosiile din conserva se pasireaza bine la robot si se toarna peste pastai.
se pune si usturoiul pisat si se mai lasa la fiert jumatate de ora.
intre timp pregatim chiftelutele, amestecand toate ingredientele bine.
facem chiftelute mici pe care le punem deasupra pastailor in cratita, mai punem apa calda sa fie mereu apa peste pastai,
acoperim cu un capac si lasam la foc mic cam jumatate de ora.
la sfarsit presaram patrunjel verde si stingem focul.
mai lasam sub capac 15 min apoi servim.
pofta buna!