Cum îmi place mult hummusul, m-am gândit să-mi prepar în casă și tahini sau pastă de susan.
Nu știu, dar tot ce am luat din comerț parcă a fost prea amărui la gust și nu m-am împăcat cu el.
A ieșit chiar delicios al meu, aproape că îmi venea să-l servesc simplu, pe lipii calde. :D
Mai întâi rumenim ușor semințele de susan.
Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă.
Dacă se ard, vom avea o pastă de susan cu gust intens amărui.
Așa că nu le lăsăm pe foc decât 4-5 minute.
Le măcinăm, apoi, până le tranformăm în pastă.
Transferăm pasta de susan în recipientul unui blender, sau a unui mixer.
Adăugăm uleiul și le mixăm intens, până la omogenizare.
În funcție de consistența și gustul dorit, mai adăugăm, sau nu, ulei.
Potrivim gustul cu sare și punem tahini sau pastă de susan într-un borcan cu capac, pe care îl dăm la frigider până în momentul folosirii.
Să vă fie de folos!
1
Se poate păstra la frigider chiar și două săptămâni, dar vom avea grijă să-l facem puțin mai sărat.
2
Se poate folosi și ulei de floarea soarelui, sau ulei de susan.
3
Dacă folosim doar o parte din tahini, peste cel care rămâne adăugăm ulei, pentru a crea o peliculă protectoare împotriva mucegaiului.