Din categoria preparate pentru masa dintre ani nu putea lipsi ceva peşte. Iar cum noi am avut musafiri dar nu avem masă şi scaune în sufragerie, s-au impus platourile cu gustări cât un dumicat, să nu mai fie nevoie de tacâmuri sau de loc unde să stai. Fiecare şi-a pus pe farfurie ce şi-a dorit şi au mâncat pe unde au apucat, mai ales în bucătărie, că e mare, spaţioasă şi am avut loc pentru toate platourile. Nu prea sunt fotografii, că nu am avut timp şi pentru ele.
Am curăţat peştele de oase şi pieliţă, apoi l-am sfărâmat cu furculiţa. Într-un alt vas am bătut spumă untul cu smântâna, am adăugat migdalele, apoi zeama de lămâie iar la sfârşit peştele mărunţit. Am renunţat la ceapă în ultimul moment, pentru că mi-am amintit că unul dintre prieteni nu mănâncă ceapă. Am tăiat pâinea dumicaţi am uns cu puţină pastă, am pus o felie de castravete şi am şpriţat pasta cu un poş, iar deasupra am adăugat câte o bucăţică de lamâie.
1
Este foarte bun cu pâine prăjită, dar eu a trebuit să mă abţin pentru că soţul meu nu poate mânca .