Am vazut aceasta pasta in "Cartea de bucate aromate" a Iulianei Miu si m-a tentat sa fac si eu.
Nu am respectat intocmai reteta ei, dar a iesit tare, tare buna!
Am facut putina pentru ca nu stiam daca va fi pe placul baietilor.
Acum stiu si voi face mai multa data viitoare.
Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.
Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata.
Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.
Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.
Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.
Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.
Tocam solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.
Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.
Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.
Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!
1
Se poate adauga si ardei copt, ca la salata de vinete sau rosii feliate.