Pasta de cartofi

de andreea_nagy in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2013 | 5660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi de marime medie
  • 2 oua
  • 1 ceapa mica
  • 2 ardei grasi ( ce culoare preferati )
  • 150. gr. salam sau sunca
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500 ml. ulei
  • frunze de patrunjel
  • condimente : sare , piper , delikat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de cartofi:

Se curata cartofii de coaja , se spala , se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare .

Pana cand fierb cartofii , se curata salamul de coaja si se taie cubulete marunte , ardeii se spala si se taie la fel ca si salamul iar ceapa se curata de coaja , se spala si se taie marunt sau se razuieste (dupa preferinte).

Cand cartofii sunt fierti se iau de pe foc , se scurg de apa si se pun intr-un castron.  Asa fierbinti se mixeaza ca si un piure si apoi se lasa la racit.

Peste piureul racit se adauga ouale , mustarul si incepe sa se mixeze turnand putin cate putin uleiul ( ca si la maioneza ) . 

Dupa ce s-a incorporat tot uleiul , se adauga zeama de lamaie , salamul , ardeiul, ceapa , verdeata si condimentele dupa gust si se amesteca bine .

TIPS-URI

1

Este o reteta potrivita pt. micul dejun si este delicioasa servita pe paine prajita alaturi de rosii proaspete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

marcela1979 1

22.11.2013, 11:25

foarte buna intradevar .Bine ai venit!

andreea_nagy 1

22.11.2013, 14:53

Multumesc tuturor !!

Raisha 1

24.11.2013, 19:19

foarte bine arata! nu am mai incercat asa cva dar mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde