Se curata cartofii de coaja , se spala , se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare .
Pana cand fierb cartofii , se curata salamul de coaja si se taie cubulete marunte , ardeii se spala si se taie la fel ca si salamul iar ceapa se curata de coaja , se spala si se taie marunt sau se razuieste (dupa preferinte).
Cand cartofii sunt fierti se iau de pe foc , se scurg de apa si se pun intr-un castron. Asa fierbinti se mixeaza ca si un piure si apoi se lasa la racit.
Peste piureul racit se adauga ouale , mustarul si incepe sa se mixeze turnand putin cate putin uleiul ( ca si la maioneza ) .
Dupa ce s-a incorporat tot uleiul , se adauga zeama de lamaie , salamul , ardeiul, ceapa , verdeata si condimentele dupa gust si se amesteca bine .
1
Este o reteta potrivita pt. micul dejun si este delicioasa servita pe paine prajita alaturi de rosii proaspete !