Pasta de avocado

de Merisor in Mancaruri de post, 22 Noi 2017 | 14486 vizualizari

 

Am încercat câteva variante de „maioneze de post”, dar pot să vă spun că această pastă de avocado folosită ca maioneză de post, mi-a plăcut cel mai mult dintre toate.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 avocado bine coapte
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță muștar cu miere
  • 2 lingurițe muștar cu hrean
  • 1 lingură apă minerală
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper alb
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de avocado:

Se taie avocado în două.

Se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida.

Miezul de avocado se pune în recipientul unui blender, împreună cu cei doi căței de usturoi curățați, o lingură de ulei și una de apă minerală și se transformă în pastă.

Se transferă, apoi, conținutul din recipient într-un bol.

Se adaugă muștarul și se picură ulei ca la maioneză, amestecând intens.

Se pune ulei, atât cât să rezulte o pastă nu foarte subțire, de consistența maionezei.

Se asezonează cu sare și piper alb, iar dacă mai este nevoie, se mai adaugă puțină zeamă de lămâie.

Acum, ideal ar fi fost să preparăm maioneza fară ca ingredientele să intre în contact cu metale, folosind o lingură de lemn, dar cu tehnica modernă, acest procedeu, chiar dacă este el mai sănătos, nu prea se mai folosește....

Apa minerală am adăugat-o pentru cremozitate și pentru a mai diminua din gustul intens de avocado.

Această pastă de avocado, este bună la salata orientală, salată de crudități, salată de vinete, etc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu cartofi, de post