Pasta de ardei rosii

de Gherca Daniela in Conserve, 18 Sep 2016 | 3641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg ardei gras rosu ( capia sau gogosari)
  • 70ml ulei
  • 130ml bulion
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei rosii:

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei.

     Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si bulionul si lasam din nou sa fiarba pana cand uleiul se ridica la suprafata.

     Cand pasta noastra este gata, o punem in borcanele (mie mi-au iesit 2), inchidem capacul bine, le intoarcem cu gura in jos, le acoperim cu o paturica si le lasam sa se raceasca lent pana a doua zi. 

     Punem borcanelele obtinute la loc racoros si intunecat, iar in momentul deschiderii, il depozitam in frigider, daca mai avem ce pune...este atat de bun si gustos incat am inceput sa il mancam pe paine, este mai bun ca zacusca, dupa parerea mea! :x

Se mai poate pune la ciorbite sau in orice alt preparat dandu-i un plus de culoare dar si gust.

Pentru a-l pastra in sezonul rece, trebuie sterilizate borcanele, eu le-am facut pentru a fi consumate imediat.

Sper sa va placa si sa incercati cu incredere aceasta reteta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

elucubratiiculinare 1

20.09.2016, 16:27

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:32

Multumesc!

Ancutsa 1

22.09.2016, 16:11

Tare buna! Si ce fata harnica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de rosii