Pasta de ardei

de Angelina_Elena in Conserve, 24 Sep 2012 | 9820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei
  • 3-4 linguri sare mare
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei:

Spalam ardeii, in taiem in doua si ii curatam de seminte si cotoare.

Ii trecem apoi prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie.

Apoi ii punem intr-o cratita incapatoare, adaugam sarea, boabele de piper si foile de dafin.

Punem cratita pe foc, iar dupa ce incepe sa fiarba, amestecam continuu pentru a nu se prinde de cratita si lasam sa fiarba aproximativ 2 ore, pana cand scade zeama lasata de ardeii.

Pasta rezultata o punem in borcanele spalate si sterilizate.

Sigilam borcanele si le acoperim cu o patura groasa.

A doua zi le depozitam in camara.

Dupa deschidere, borcanul se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

ANNA_46 1

25.09.2012, 20:00

Ce bunatate si frumos prezentat

Angelina_Elena 1

25.09.2012, 20:22

multumesc frumos Anna!

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:59

si eu fac, e buna rau la iarna

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ardei