Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao

de Xandrinne in Prajituri, 18 Mai 2014 | 19135 vizualizari

 

Anul acesta am copt in fiecare week-end cate o pasca; mi-a placut in mod deosebit aceasta, Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao. E prima oara cand o fac, si cu siguranta, nu ultima :) Reteta e de pe blogul Irinei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao
  • Aluat:
  • 150 g faina,
  • 75 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 100 g unt/margarina moale,
  • 150 ml lapte,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura faina (eu am pus chiar trei, asa mi s-a parut necesar),
  • 100 g stafide (pe care le-am tinut 20 de minute in apa calduta cu putina esenta de rom; apoi le-am scurs).
  • Glazura:
  • 3 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao:

Cum se prepara Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt.
Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si ingredientele uscate. Omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda (a mea are 24 cm diametru). Turnam 3/4 din aluat, incercand sa distribuim putina compozitie si pe margini.

Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.

Pregatim repejor si branza, cat sta aluatul la copt timp de 12 minute.
Amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, cu ajutorul mixerului. Adaugam apoi faina si stafidele. Mixam, omogenizam.

Turnam apoi amestecul cu branza peste aluatul copt.

Turnam peste branza restul de aluat, nivelam frumos si introducem forma in cuptor, pentru inca 35 de minute.

Cand e gata scoatem forma din cuptor, scoatem pasca cu grija (e bine sa folositi o forma de copt cu pereti detasabili) si o lasam la racit pe un gratar; hartia o indepartam dupa ce pasca s-a racit complet.

Cand pasca e rece, turnam deasupra glazura. Glazura e superba si se prepara astfel: intr-un ibric punem toate ingredientele, punem ibricul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza toate.

Decoram dupa imaginatie.

Recomandam si pasca traditionala, pasca fara aluat sau pasca aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandine