Aceasta prajitura cu nuca are o poveste in spate, pe care nu puteam sa nu o spun inainte. Prajitura aceasta o stiam sub numele de Nechitoaie si acum poate va intrebati de unde acest nume....dar raspunsul e simplu, de la numele de familie al soacrei matusii mele. Soacra matusii mele se numeste Nechita, iar cand oamenii pregateau prajitura asta, spuneau ca reteta e de la Nechitoaia, iar mai tarziu, au schimbat numele, probabil din comoditate, din prajitura cu nuca, in Nechitoaia, asa incat toti din familie stiau ca reteta era de la ea :)
Se amesteca biscuitii macinati cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul.
Compozitia rezultata se asaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor, la foc potrivit.
Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, iar separat se topesc cele 10 linguri de zahar ramase. Cand zaharul s-a topit se pun 2 linguri de apa si se lasa la fiert, pana se omogenizeaza totul. Caramelul se pune apoi peste albusurile batute, putin cate putin, mixand in continuare.
Cand blatul devine auriu se scoate din cuptor, iar peste el se pune bezeaua cu caramel. Tava se da din nou la cuptor pana bezeaua prinde o culoare maronie.
Prajitura se taie calda, cu un cutit umed. Cutitul trebuie umezit foarte, foarte des.
Se serveste rece! Pofta buna!