Stiiiu ca e tarziiiu :) dar numai ce am revenit din munti :))
Maiaua:
Drojdia se freaca bine cu 1 lgt zahar intr-o cana, apoi se adauga 2 linguri de lapte si se lasa 10 min la crescut.
Aluatul [in masina de paine]:
Faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie, ouale si laptele se pun in masina de paine si se amesteca cu maiaua crescuta. Cand framantatul s-a terminat, scoatem aluatul si adaugam putin cate putin unt topit. Tehnica folosita acum este de impaturare, nu mai framantam. Cand aluatul a absorbit tot untul presaram putina faina, acoperim vasul cu un servet si il punem la caldura sa dospeasca.
Umplutura:
Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam smantana si branza, apoi incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare, iar la final, stafidele si coaja de portocala.
Pentru varianta de ciocolata, topim ciocolata pe baie de aburi si o adaugam la sfarsit peste amestecul de branza impreuna cu cacaoa.
Asamblare:
Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, asezam aluatul in foaie subtire si model impletit pentru margine, apoi lasam din nou 20 min la crescut dupa care turnam umplutura in mijloc. Ungem aluatul cu amestecul de galbenus si lapte si dam forma la cuptor la 180C pana cand aluatul e rumenit frumos.
1
Cantitatile sunt standard, dar mereu prea mari pentru o singura pasca; de aceea am facut-o si pe cea mai mititica, de ciocolata :D