Dintre toate retetele de pasca pe care le-au postat fetele plus reteta de pe plicul de intaritor de branza, am ales sa fac o combinatie intre pasca fara aluat si pasca cu ciocolata, tot in nadejdea ca o sa manance si mofturosul de Alex.
Intr-un castron incapator am pus ouale cu zaharul si le-am mixat bine pana s-a topit zaharul, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat branza dulce cu crema de branza si le-am pus in castron si le-am incorporat cu ouale, Am adaugat in castron untul tinut la temperatura camerei, smantana si iaurtul care erau si ele la temperatura camerei. Am adaugat intaritorul, 2 linguri de faina si doua de gris si la urma stafidele puse in esenta de rom. Cand toate ingredientele au fost adaugate, am turnat toata compozitia intr-o tava de 26 cm diametru, unsa cu unt si tapetata cu faina pe care am bagat-o in cuptorul incalzit la 160 de grade, Dupa 45-50 de minute am facut proba cu scobitoarea si am mai lasat inca vreo 10 minute Pasca in cuptor, pentru ca nu era suficient coapta.
Intre timp am topit pe baie de aburi ciocolata cu untul. Le-am amestecat bine si am lasat ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi am turnat-o peste pasca scoasa din cuptor, racita cat de cat si pusa pe un platou. Am facut traditionala cruce din bomboane cu arahide. Am lasat sa se raceasca si apoi am bagat-o la frigider.
Cam atat. Va invit la o portie de pasca fara aluat si cu ciocolata!
1
Dupa ce este scoasa din cuptor compozitia se mai lasa un pic.
2
Cand am sa o tai o sa fac si o poza cu sectiunea.