Pasca fara aluat cu ciocolata

de marianascarlat in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 8814 vizualizari

 

Dintre toate retetele de pasca pe care le-au postat fetele plus reteta de pe plicul de intaritor de branza, am ales sa fac o combinatie intre pasca fara aluat si pasca cu ciocolata, tot in nadejdea ca o sa manance si mofturosul de Alex.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 250 g crema de branza mascarpone Delaco
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • 200 g zahar
  • un pachet intaritor pentru branza
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 100g stafide
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • esenta de rom pentru stafide
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 70 g unt
  • Pentru decor:
  • bomboane cu arahide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu ciocolata:

Intr-un castron incapator am pus ouale cu zaharul si le-am mixat bine pana s-a topit zaharul, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat branza dulce cu crema de branza si le-am pus in castron si le-am incorporat cu ouale, Am adaugat in castron untul tinut la temperatura camerei, smantana si iaurtul care erau si ele la temperatura camerei. Am adaugat intaritorul, 2 linguri de faina si doua de gris si la urma stafidele puse in esenta de rom. Cand toate ingredientele au fost adaugate, am turnat toata compozitia intr-o tava de 26 cm diametru, unsa cu unt si tapetata cu faina pe care am bagat-o in cuptorul incalzit la 160 de grade, Dupa 45-50 de minute am facut proba cu scobitoarea si am mai lasat inca vreo 10 minute Pasca in cuptor, pentru ca nu era suficient coapta.

Intre timp am topit pe baie de aburi ciocolata cu untul. Le-am amestecat bine si am lasat ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi am turnat-o peste pasca scoasa din cuptor, racita cat de cat si pusa pe un platou. Am facut traditionala cruce din bomboane cu arahide. Am lasat sa se raceasca si apoi am bagat-o la frigider.

Cam atat. Va invit la o portie de pasca fara aluat si cu ciocolata!

 

TIPS-URI

1

Dupa ce este scoasa din cuptor compozitia se mai lasa un pic.

2

Cand am sa o tai o sa fac si o poza cu sectiunea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos