Pasca a la Buni

de Gusti in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 14217 vizualizari

 

Pasca bunicii Maria de la Piatra Neamt este extraordinara efectiv...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 gr aluat de cozonac (preparat mai sus)
  • unt pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 750 gr smintina
  • 2 linguri de faina
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • un pumn de stafide
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca a la Buni:

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca.

Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.

Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasind capetele ca sa se uneasca intre ele.

Se lasa sa creasca.

Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si cu 1/2 lingurita de sare.

Se adauga faina, smintina, vanilia, coaja rasa de lamiie si albusurile batute spuma.

Se toarna in tava, dar nu trebuie sa treaca peste marginea de aluat.

Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit dupa ce e scoasa din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca a la Buni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat fraged