Parmigiana cu pui

de Brindusa in Pui, 30 Iun 2010 | 5091 vizualizari

 

Parmigiana e un fel de mancare ce provine din sudul Italiei si care initial era facuta din felii de vanata si branza, cu sos de rosii, totul copt la cuptor. Pollo alla Parmigiana este un derivat al acestei retete originale.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 linguri de pesmet cu mirodenii (reteta mai jos)
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • sos de rosii italian
  • ulei pentru prajit
  • 100 g mozzarella sau parmezan
  • spaghetti pentru 4 persoane, fierte in apa cu sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana cu pui:

1.Incalzeste cuptorul la 190 C. Taie fiecare piept pe pui in sferturi. Bucatile mai groase taie-le sa se subtieze. Bate carnea usor, ca sa devina mai subtire. Presara cu sare si piper pe ambele fete.

2. Prepara pesmetul cu mirodenii. Amesteca 4 linguri de pesmet cu cate o lingurita de busuioc, maghiran, oregano, usturoi uscate. Pune si 2 linguri de parmezan proaspat ras. Amesteca bine.

3. Bate ouale intr-un castronel. Pune faina pe o farfurie. Pune 1/2 din pesmet pe alta farfurie.

4. Da carnea prin faina. Scutura excesul. Pune carnea apoi in ou si in pesmet. Acopera bine cu pesmet pe toate partile. Fa la fel pana se termina toata carnea.

5. Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de carne pe ambele parti, pana devin aurii. Nu trebuie sa fie complet facute. Scoate-le pe hartie absorbanta.

6. Incalzeste sosul de rosii italian si pune-l intr-o tava. Peste el pune carnea si deasupra branza. Da la cuptor pana branza se topeste. Serveste cu spaghetti si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si cartofi la cuptor