Pârjoale moldoveneşti

de ionix in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2010 | 10681 vizualizari

 

văzute în curtea mătuşei Viorica şi am executat la Bucureşti...

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc mai grăsuţă
  • 400 g pulpă de mânzat
  • un cartof
  • o ceapă
  • 6-7 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • două ouă
  • făină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pârjoale moldoveneşti:

Carnea de porc şi de mânzat se dau pe maşina de tocat şi se amestecă bine. Cartoful se dă pe răzătoare, pe ochiurile mici, şi se scurge bine de apă. Ceapa se dă pe răzătoare, tot pe ochiurile mici, şi se scurge de apă. Usturoiul se pisează mărunt.

Amestecam bine următoarele: carnea, ceapa, cartoful, usturoiul, ouăle, sarea şi piperul.

Modelăm chiftelele şi le tăvălim prin făină, le bătătorim bine. Se prăjesc în ulei bine încins iar apoi se pun la scurs pe nişte şerveţele.

Se servesc atât calde cât şi reci.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

puteţi adăuga şi verdeţuri... eu am făcut cum le-a făcut mătuşa mea :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti cu smantana