Pariziene cu telemea si cascaval

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2012 | 5719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata (Dr. Oetker)
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt 2% grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • cca 200 g telemea de oi
  • 50 g cascaval
  • 2-3 fire marar tocat
  • 1 ou
  • Pt uns si decor
  • 1 galbenus
  • 30 ml lapte
  • susan, in sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu telemea si cascaval:

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc o gropita in care se pun ingredientele la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit cca 45 min la loc caldut.

Aluatul se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucata se intinde in forma dreptunghiulara de grosime cca 0,5 cm. Pe una din jumatati se taie fasii de cca 1 cm latime si se adauga 1 lingura umplutura (telemea sfaramata amestecata cu cascaval ras, ou si marar). Se modeleaza ca in imagine presand bine marginile (pentru a nu se  scurge cascavalul la copt), se ruleaza si se pun in tava, lasandu-le inca cca 15 min sa mai creasca. Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se presara seminte dupa preferinta.

Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu cca 30 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu telemea si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor