Mi-a facut Corina o pofta aseara cu parizienele ei cu branza si stafide incat azi le-am executat si eu, dar cu magiun de prune, cu mici modificari. Rezultatul? Bune, bune... Multumesc Corina
Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea, am adaugat drojdia, sarea si zaharul peste care am pus laptele cald, am facut o maia si am lasat 10 minute sa creasca. Apoi am topit margarina, am adaugat zaharul vaniliat, 2 galbenusuri, razatura de lamaie si margarina topita. Am framantat un aluat potrivit ca si consistenta, sa se poata intinde bine (daca este necesar mai adaugam putin lapte sau faina) Framintam bine, bine apoi acoperim cu un servet de bucatarie si lasam la cald sa creasca bine.
Impartim aluatul in trei parti egale, din fiecare bucata intindem cate un patrat mai mare apoi il taiem in bucati de cca 10 cm. Fiecare bucata o taiem fasiute la capatul de sus pana la jumatate. Pe partea de jos se pune umputura (eu am pus magiun de prune in care am pus 2 linguri de pesmet) si se ruleaza de jos in sus.
Se aseaza intr-o tava unsa si tapeta cu hartie de copt se mai lasa sa creasca 10 minute.
Cele doua albusuri si un ou cu o lingura de zahar le batem bine, apoi cu o pensula de silicon le ungem si le dam la cuptor. Cand sunt rumene sunt numai bune de mancat
O bunatate! Pofta mare!
1
Sunt minunate la mic dejun