Pariziene cu fructe

de AnyCostescu in Dulciuri, 13 Noi 2013 | 6645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 1 gutuie mare
  • 3 pere
  • 150 g zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • jumatate de cub de drojdie
  • o cana apa calda
  • un ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fructe:

Fructele se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la calit cu 2 linguri de ulei, zahar si scortisoara. Se lasa pe foc pana scade toata zeama. 

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se fac mingiute mici de aluat, se intind cu sucitorul, se pune umplutura de fructe si se ruleaza.

Se ung cu ou batut cu o lingura de zahar.

Se coc in cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere