Pariziene cu branza si stafide

de oanapl in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 4454 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 70 g zahar
  • 260 ml lapte
  • 50 g unt
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • pentru umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 1 ou
  • 30 g stafide
  • 6 linguri zahar tos
  • esenta rom Dr. Qetker
  • 1 plic zahar vanilinat Dr. Qetker
  • 1 lingura gris
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • susan negru
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu branza si stafide:

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. 
Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut si 50 g unt moale. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. 
Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.

Pui branza intr-un castron, adaugi zaharul, esenta de rom, pliculetul de zahar vanilinat, un ou si amesteci pana la omogenizare. Adaugi apoi gris si stafide si omogenizezi din nou.
Dupa expirarea timpului, scoti aluatul pe blatul presarat cu faina, il imparti in sapte bilute (mergeau si 8), intinzi fiecare biluta cu sucitorul in forma dreptunghiulara, si crestezi o jumatate din dreptunghi in fasiute.
Pui o lingura generoasa din umplutura de branza pe partea necrestata, rulezi incepand de la umplutura, astfel incat fasiutele sa ramana in exteriorul rulourilor.
Rulourile astfel obtinute, le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasi la dospit pentru inca 30 minute.
Intre timp, intr-un castronel amesteci galbenusul cu laptele. Dupa ce parizienele au dospit indeajuns, le ungi cu aceasta compozitie, presaram deasupra susan si le introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 minute, pana cand se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
tarta ruseasca cu branza si ciocolata