Dacă tot ne-am dorit să vină căldura,acum vrem să ne răcorim.Pentru asta am pregătit un parait cu căpșuni. un deliciu!
Jeleul
Într-o crăticioară pune capșunele și zahărul la fiert.
Amestecă tot timpul și sfarmă căpșunele.
Când începe să se îngroașă ia de pe foc și lasă la răcit.
Separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenusurile, zahărul și sucul de căpșuni se pun într-un vas și se pun pe foc.
Lasă la fiert, la foc mic, amestecând mereu.
Când compoziția s-a îngroșat ia-o de pe foc.
Smântâna se mixează până stă pe teluri.
Peste frișcă adaugă crema de gălbenusuri și jeleul de căpșuni
Amesetcă până la omogenizare.
Pune compoziția într-un vas și dă la congelator.
1
căpșunele au fost foarte dulci și n-au necesitat mai mult zahăr
2
albușurile se pun intr-un borcan la congelator