Parfait cu banane si cacao

de papabundetot in Dulciuri, 17 Iun 2013 | 4358 vizualizari

 

Iarasi am avut chef de joaca si am facut nebunii dulci in acest weekend. O minunatie de desert a iesit acesta parfait ...eu i-as spune tort de inghetata ca pana la urma tot o inghetata este...bun,bun de tot. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit :
  • 6 albusuri
  • 525 gr zahar (eu am pus doar 500 gr)
  • 1 l frisca lichida
  • 3 zahar vanilat
  • 270 ml apa rece
  • 2 banane
  • 2 lingurite de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu banane si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,intre timp zaharul si apa se pun pe foc si le lasam pana incepe sa fiarba siropul format si se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit,pe o oala cu apa care fierbe am mutat castronul cu albusuri si le-am mai batut si acolo 2 minute pentru a le prelucra cumva termic. Siropul de zahar l-am dat putin la racit (nu tare) apoi l-am incorporat in spuma de oua.S-a format asa ca o bezea mai subtire si lucioasa.

Frisca am batut-o bine pana cand s-a intarit,apoi am incorporat-o incet in amestecul de albusuri si sirop de zahar. Am impartit compozitia in 2 parti,intr-una am pus cacao si in cealalta banane.

In 2 tavi din acelea de chec am pus putin ulei de gatit si mai apoi cate o folie alimentara iar mai apoi am turnat cele 2 compozitii,eu am vrut ca la final sa aiba un aspect marmorat, dar se pot pune si in straturi numai ca va trebui pentru straturi sa asteptati un timp intre ele pentru a se inchega putin.

Se da apoi la congelator pentru minim 5-6 ore si apoi se poate servi cu sos de fructe sau fructe proaspete.

O bunatate!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu banane si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

17.06.2013, 20:54

Merisor 1

17.06.2013, 21:38

Bun in ambele variante!

adry88 1

17.06.2013, 21:44

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cirese