Asta este o reteta pentru gurmanzi si persoane care nu au probleme cu greutatea :)) Este o mancare consistenta si cu multe calorii, recomandata in general barbatilor.
Galuste:
Intr-o oala se pun 500-1000 ml apa si o lingurita delicat si se pune la fiert. Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Grisul se adauga treptat pana obtinem o compozitie potrivit de tare. Se da focul mic si cu ajutorul unei linguri trecuta prin apa se ia din compozitie si se baga in supa. Asteptati putin sa vedeti daca se sfarama sau ramane intreaga. Daca galusca nu ramane intreaga mai lasati putin compozitia si se va intarii singura.Dupa ce terminati de pus galustele puneti o cana cu apa rece peste ele si acoperti cu un capac. Fierbeti galustele pana se inmoaie,apoi scoateti-le pe o farfurie.
Sos:
Carnea se spala si se condimenteaza si se frige in baie de ulei/untura pana se rumeneste bine pe ambele parti. Se scoate carnea rumenita pe o farfurie si se pastreaza la cald.
Din ceaunul in care se prajeste carnea se opreste doar 2 linguri ulei/untura in care se pune ceapa tocata si usturoiul. Cu ajutorul unei linguri se amesteca in ceaun ajutand ceapa sa curete baza de ramasitele de carne.
Cand ceapa este calita se adauga boiaua si faina si se amesteca. Se stinge cu supa in care au fiert galustele(350 ml aprox.) Se adauga carnea si se pune capacul pe ceaun. Se amesteca din cand in cand pana scade sosul. Se condimeteza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel verde.
Papricasul se serveste cald alaturi de galuste si optonal putina smantana.