Un desert parfumat si foarte colorat, potrivit pentru a insoti un vin Cotes- du- Rhone.
Pentru siropul de lavanda, se dizolva zaharul in apa sau sucul de lychee (daca folositi lychee conservat) incalzit la foc mic pentru 5 minute, impreuna cu lavanda. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat.
Bananele, pepenele, lychee si zmeura se taie in bucati mici. Se taie doua patrate din hartie de copt. Se aseaza in centrul unuia dintre ele mixul de fructe si o crenguta de cimbru si se impacheteaza laturile spre centru astfel incat fructele sa fie acoperite complet. Se procedeaza la fel si cu celalalt. Se intoarc patraturile pe partea celalata si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 210 grade Celsius.
Se serveste cu siropul de lavanda strecurat si menta proaspata.
1
Fructele pot fi inlocuite in functie de preferinte.
2
Cimbrul poate fi inlocuit cu rozmarin.