Reţeta de baza este de la Mariana, draga mea de la revista ,,Click!Pofta buna!,,.Pentru că mie îmi place mult combinaţia de ciocolata cu mentă, m-am gândit să încerc să fac un chec….altfel.
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea.
Gălbenuşurile se freacă cu uleiul.
Crema de gălbenuşuri se adaugă treptat în spuma de albuşuri, apoi se încorporează esenţa de vanilie si făina cernută cu praful de copt. O parte din compoziţie se amestecă cu cacao, iar în cealaltă se pun câteva picături de esenţă de mentă şi colorant alimentar verde.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hartie de copt şi se pun cele două compoziţii, intercalându-le cu o furculiţă.
Se coace checul cam 40 de minute la foc micuţ (pentru siguranţă se face testul scobitorii).
Se poate pudra cu zahăr vanilat sau se poate turna deasupra o glazură de ciocolată.
Poftă bună!