Panna cotta Tricolor

de Sim0na in Dulciuri, 1 Dec 2012 | 4252 vizualizari

 

Acum cativa ani am constatat ca romanii nu respecta steagul sau insemnele nationale.. Mi-am dat seama de asta, in perioada in care locuiam in Danemarca.. In curtea fiecarui danez exista cate un catarg.. si un steag arborat.. sau coborat in berna, atunci cand familia intampina probleme..
Mi-ar place sa vedem si la noi acest lucru!! Mi-ar place ca steagul sa fie mai des vazut in mana unui roman, nu doar la meciurile de fotbal mai importante, sau de 1 Decembrie... Mi-as dori cam multe :)
Coincidenta sau nu, anul acesta tata s-a "inarmat" cu 6 metri de material, din care si-a dorit un steag :)) Si, binenteles, cine-i putea satisface dorintele, decat fi-sa, aduca yo! Si a iesit o frumusete de steag, de 1,50 x 80, ca doar nu eram nebuna sa-l fac de 6 m :P

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte dulce
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 1/2 esenta lamaie
  • zeama de la 1/2 lime
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • colorant alimentar albastru Wilton
  • 100 g zahar pudra
  • mure congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta Tricolor:

Gelatina am pus-o la hidratat in apa, conform indicatiilor date de producator.

Laptele l-am  pus la incalzit. Am adaugat 200 g si zaharul vanilat si am amestecat pana acesta s-a topit. Am luat vasul de pe foc si am adaugat smantana, amestecand bine. Am pus si gelatina hidratate, esentele, zeama de lime si coaja de lamaie. Am pus din nou vasul pe foc si l-am adus la punctul de fierbere, fara insa a-l lasa sa clocoteasca. Compozitia am impartit-o in doua:  una am lasat-o asa, iar cealalta am amestecat-o cu colorantul.

Am umezit cateva pahare, am pus din compozitia albastra si am dat paharele la congelator pentru cca 30 minute. Intre timp, compozitia galbena ramasa, am tinut-o la cald, acoperind vasul cu un capac.

Am scos paharele din congelator si am turnat si compozitia ramasa, formand straturi egale. Am dat din nou compozitia la congelator pentru cca 20 minute, apoi le-am tinut in frigider. 

Cu cca o ora inainte de servire am pregatit piurelul de mure, pe care l-am amestecat cu zaharul pudra, incalzindu-l putin pe foc. Am turnat piureul peste compozitia galbena (in poze nu-i atat de galbena cat era in realitate...), si am dat la frigider. Am decorat cu mure proaspete si.. am servit cu pofta!!
Mie mi-au iesit 4 pahare maricele.. Combinatia de vanilie - lamaie - mure este nemaipomentita!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta Tricolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

01.12.2012, 22:25

Va multumesc tuturor pentru aprecieri

Sim0na 1

01.12.2012, 22:30

Dia, eu mi-am descoperit patriotismul in perioada cat am fost plecati.. iar dorul de casa, desi imi era foarte bine acolo unde eram, era atat de mare.. Poate candva voi face o postare cu simtirile mele din perioada aia.. Mi-as fi dorit, si-mi doresc inca, sa am confortul financiar si linistea de acolo, dar sa locuiesc aici!! Si nu-mi doresc asta doar ptr mine..
La Multi Ani, iubitica mea romanca!!

diaconta 1

01.12.2012, 22:45

Sa scrii Sim0.Sigur ai ce povesti.Si eu mi-as dori ca toti sa ne simtim bine in tara noastra si cred ca vom apuca si ziua aceea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede glazurate