Dat fiind ca tot am vazut cat este de apreciata si de prezenta panna cotta printre gospodinele de aici, m-am hotarat sa o incerc si eu. Gustul si aroma nu m-au surprins prea mult, realizand ca acum vreo doi ani am "inventat" un astfel de desert din ceea ce aveam prin casa, cu exceptia faptului ca atunci am folosit un iaurt cu un continut de grasime ridicat si un blat de biscuiti. Oricum ar fi, sotul meu adora acest desert, asa ca de acum e pe lista favorita alaturi de crema de zahar ars si de tartele cu fructe.
Preparare Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine
Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic..
Separat fierbem laptele, il lasam sa se raceasca putin, si, adaugam gelatina.
Smantana o punem intr-o craticioara, pe foc, cat sa se incalzeasca putin. Adaugam zaharul si esentele, amestecand continuu pentru ca acesta sa se topeasca integral. Trebuie sa avem grija ca smantana sa nu fiarba efectiv.
O jumatate din cantitatea de smantana cu vanilie o punem intr-un alt vas, adaugam ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza intreaga crema. Adaugam apoi o jumatate din cantitatea de lapte, avand grija sa il incorporam in totalitate.
(In acelasi mod procedam cu restul de smantana si lapte).
In formele dorite punem dulceata de visine sau siropul cu visine si o parte din crema de vanilie. Le dam la congelator pentru 30 de minute, apoi le scoatem si adaugam crema de ciocolata.
Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine se pasrteaza la rece pana a doua zi (sau cat de mult puteti rezista :D)
Sa aveti pofta!
1
Atentie ca laptele sa nu fie fierbinte in momentul adaugarii gelatinei, in caz contrar aceasta isi va pierde proprietatile.
2
Puteti unge formele cu putin ulei pentru o desprindere mai facila :D eu am avut emotii
3
daca folositi cupe, atunci dulceata de visine se va adauga ultima (la suprafata formei)