Bomboane gigante de mousse de ciocolata

de sandytza in Dulciuri, 30 Iul 2009 | 6504 vizualizari

 

INGREDIENTE

200 gr ciocolata menaj 500 ml frisca lichida 3 foi gelatina 2 linguri zahar 8 biscuiti rotunzi 200 gr ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane gigante de mousse de ciocolata:

Se prepara mousseul de ciocolata Se topeste ciocolata menaj impreuna cu 200 ml frisca lichida in microunda aprox. 2-3 minute. Atentie sa nu fiarba. Se scoate se amesteca bine si se lasa la racit. Intre timp se bate restul de frisca si se pune gelatina la hidratat in apa rece. Cand ciocolata s-a racit, se scoate de la frigider si se bate pana devine cremoasa. Se adauga frisca batuta si se amesteca bine. Gelatina se scoate din apa si se pune intr-o cescuta si se baga cateva secunde in microunda pana devine lichida .Se adauga si aceasta peste ciocolata , se amesteca bine si se lasa la rece timp de cateva ore. Eu am lasatde pe o zi pe alta. Cand mousseul s-a intarit, se ia cu o cupa de inghetata si se pune pe cate un biscuite rotund. Se topeste ciocolata cu lapte si se toarna peste bomboanele de mousse. Se orneaza cu bombonele de ciocolata sau alune macinate. Aceste bomboane se pot face si cu inghetata la fel ca si cu mousse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane gigante de mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

klausenburger_adica Lacrima 1

31.07.2009, 13:07

superbe!

sandytza 1

08.10.2009, 22:05

Mersi Klausenburger . Natalia si de mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu dulceață de dovleac