Un desert fin, cu o aroma deosebita si subtila de.....lavanda!!
hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece
amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic
adauga zaharul si amesteca lejer pana se topeste si pana incepe sa se infierbante
taie batonul de vanilie si scoate semintele, apoi adauga-le in lapte
adauga florile de lavanda si batonul de vanilie, crestat
cand incepe sa fiarba, ia craticioara de pe foc si lasa 1-2 minute sa se racoreasca si sa se infuzeze bine aromele
scurge bine foitele de gelatina (mai putin una, pastreaz-o pentru sosul de fructe) si adauga-le in laptele fierbinte
strecoara apoi totul si pune amestecul de lapte in pahare sau forme si pune-le la frigider cateva ore, pana se intaresc
intre timp, pune afinele cu zaharul la fiert si lasa-le sa dea cateva clocote (poti folosi afine proaspete sau congelate)
mixeaza apoi cu un blender vertical, direct in craticioara si adauga foita de gelatina oprita si scursa de apa
omogenizeaza bine pana se topeste, apoi imparte sosul in paharele cu panna cotta intarita si mai lasa o ora la rece