Hmmm,,, am fost usor sceptica in ceea ce priveste aceasta reteta de gomboti cu prune, insa rezultatul final m-a surprins intr-un mod extrem de placut. Sunt deosebit de gustoase iar in combinatie cu dulceata si smantana sunt absolut divine.
Din multitudinea de variante pentru aceasta reteta, o prezint si pe a mea, adaptata ,,,
Cum se prepara reteta de gomboti cu prune
Pasul I
Prunele, spalate si curatate de samburi, le pudram cu zahar vanilat si scortisoara.
Untul se bate impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam apoi grisul, branza, esentele si oul, omogenizand compozitia obtinuta. Incorporam faina si framantam aluatul, cu o consistenta potrivita.
Intre timp pregatim pesmetul.
Intr-o tigaie, topim untul, adaugam pesmetul sfaramat, avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se arde. Potrivim gustul cu zahar si scortisoara.
Pasul II
Din aluatul obtinut formam bilute in mijlocul carora vom aseza o pruna (sau o jumatate, in functie de marime) - aluatul il modelam intre palme astfel incat sa acoperim in intregime fructul. Dupa ce am terminat de modelat toate bilutele, le adaugam intr-un vas cu apa fierbinte, lasandu-le pe foc (fara a da in clocot) pana cand se ridica la suprafata.
Scurgem gombotii cu prune de apa cu ajutorul unei palate, le trecem prin pesmet si le servim, calde sau reci, impreuna cu un strop de smantana.
Sa aveti pofta!