Pandispan in sos de lamaie

de adnia in Prajituri, 24 Ian 2013 | 3562 vizualizari

 

Acum un an si ceva mi-am achizitionat o revista de bucatarie "Bucataria pt. toti". Ei bine, si dupa atata timp, ea constituie o incantare si o adevarata sursa de minunatii pt mine. Pt. astazi am ales un pandispan cu bezea si muuult sirop delicios de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 300 gr. zahar tos
  • 2 fiole esenta de lamaie
  • 1 fiola esenta de portocale
  • 120 gr. faina
  • 6 oua
  • 1 cubulet de unt
  • 3 albusuri
  • 50 gr. zahar praf
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan in sos de lamaie:

 

Am mixat galbenusurile cu  150 gr zahar tos, pana au devenit o crema spumoasa. Am adaugat esentele de lamaie si portocala, faina si 6 albusuri batute spuma tare. Acesta a fost aluatul pt pandispan, pe care l-am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor, pana cand a trecut testul scobitorii. Pt. ca nu am pus praf de copt, pandispanul meu nu a crescut inalt, dar nici nu am avut intentia.
Dupa ce blatul meu s-a copt, l-am rasturnat si am scos repede hartia de copt, apoi l-am portionat in patratele potrivit de mari, si am lasat sa se raceasca. Dupa ce si acest pas a fost depasit, am luat patratele de pandispan si le-am azezat intr-o alta tava unsa cu unt  (de jena, in cazul meu) si le-am lasat sa astepte cuminti decorul.
Intre timp am preparat bezeaua din cele 3 albuse ramase si zaharul pudra. Am asezat cate un mot de bezea pe fiecare patrat de pandispan in parte, apoi am dat din nou la cuptor, la foc foarte, foarte mic, pana cand bezeaua s-a intarit si s-a colorat putin, devenind aurie. In acest moment, prajitura mea a fost aproape gata.
Pana cand aceasta s-a racit, eu am preparat siropul de lamaie: am pus la fiert 200 ml apa cu 150 zahar, zeama si coaja de la lamaie, pana cand s-a legat.
Am turnat acest sirop parfumat cu grija in tava unde se aflau prajiturile si am lasat 30 min sa se intrepatrunda aromele, apoi am servit. Pot sa spun cu mana pe inima ca sunt mai mult decat delicioase!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (17)

- Andreea - 1

24.01.2013, 15:16

draguta prezentarea

gaby_gabytza 1

24.01.2013, 15:32

buuuun bun

Bunica 1

24.01.2013, 19:14

Placeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti