Pandispan cu visine

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 13 Apr 2011 | 5499 vizualizari

 

combinatie dulce acrisor, te duce cu gandul la vara si iti incalzeste sufletul

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 cana zahar+ 3 linguri zahar
  • 1+1/2 cana faina
  • un strop de sare
  • zahar vanilat
  • 100 ml.ulei
  • 50 ml.apa
  • 300 gr.visine fara samburi
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

separam albusul de galbenus

albusul il batem spuma cu sarea si cand incepe sa se faca spuma adaugam 1 cana zahar in ploaie, amestecam pana se topeste zaharul

galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, uleiul si apa

cele 2 compozitii le amestecam usor, adaugam faina si cu grija, cu ajutorul unei linguri, amestecam prin rasturnare pentru a nu se lasa compozitia

turnam pandispanul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava mea are dimensiunile de L 40 X l 30 X H 3 )

deasupra pandispanului punem visinile scurse bine de zeama, pe care le tavalim prin zahar tos

dam tava la cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pana se rumeneste usor

facem testul cu sobitoarea pentru a verifica daca este bine copt

TIPS-URI

1

zaharul pe care il folosim sa tavalim visinile il putem combina cu putina faina

2

am folosit visine congelate de mine de vara trecuta

3

se pot folosi visine congelate din comert, sunt foarte bune

4

puteti folosi o tava cu dimensiunile de lungime si latime mai mici dar mai inalta

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan marmorat