Pandispan cu sirop de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2014 | 5310 vizualizari

 

Pot numara pe degetele de la o mana retetele care m-au impresionat cu adevarat,pentru ca eu sunt foarte pretentioasa la gusturi si in plus de asta nici nu mananc anumite ingrediente pe care toti oamenii in general le mananca,asa ca de cele mai multe ori,apreciez toate retetele dar…foarte rar gatesc vreuna din ele :) Aseara,am vazut o astfel de reteta care chiar m-a facut sa imi doresc sa o fac si eu…acest pandispan cu sirop de fructe,varianta vazuta de mine era cu sirop de mure,dar…m-am adaptat la ce am gasit in piata :) oricum trebuia sa ii adaug si o nota personala,asa ca in afara de zmeura…am adaugat si apa de trandafiri.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pandispan:
  • 250 gr unt moale
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie si lamaie
  • Pentru siropul de zmeura:
  • 3 masuri de zmeura proaspata
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 linguri apa de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu sirop de zmeura:

Untul moale la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pana cand a devenit o spuma,am adaugat apoi pe rand ouale si putin din faina pentru a nu se taia crema,am incorporat bine ouale,am renuntat la mixer si cu ajutorul unei spatule am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt,am adaugat esentele si la urma laptele,am amestecat bine totul si am pus aluatul intr-o forma de tort tapetata cu unt si am dat la cuptor la foc mic pana cand pandispanul a trecut testul cu scobitoarea.

Siropul: Am pus intr-o craticioara zmeura,apa de trandafiri si zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic,apoi am trecut totul printr-o strecuratoare pentru a elimina semintele fructelor.

Dupa ce pandispanul s-a copt,cat inca a fost foarte fierbinte,l-am intepat cu o scobitoare si am turnat peste el siropul de zmeura pentru a-l patrunde bine.Am lasat la racit si mai apoi am servit alaturi de o lingura de smantana naturala…ce iti poti dori mai mult?! :)…as spune ca e un desert perfect…dar astept cu drag si parerea voastra!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu sirop de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si rahat