Pandispan cu inima de capsune

de _Alina_ in Prajituri, 27 Feb 2013 | 3890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cu capsune
  • 160 g albusuri
  • 125 g zahar tos
  • 3 g praf de copt
  • 125 g faina
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 80 g capsune pasate
  • 1/4 lgt bicarbonat de sosiu
  • 1/2 lgt zeama de lamaie
  • Blat alb
  • 160 g albusuri
  • 125 g zahar tos
  • 3 g praf de copt
  • 125 g faina
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu inima de capsune:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Batem  albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia.

3. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam  cu grija cu ajutorul unei spatule in albusurile batute.

4. Capsunele pasate le amestecam cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cu esenta de vanilie si le inglobam in aluat.

5. Punem aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Pentru inceput 5 minute la 210°C, apoi reducem temperatura la 190°C pentru 30 min.

6. Scoatem checul, il lasam la racit, apoi il feliem si il taiem cu ajutorul unei forme inima.

7. Pentru a face aluatul alb procedam exact la fel ca la cel cu capsune (pasii 2 si 3). Inglobam si esenta de vanilie in compozitie.

8. Asezam inimioarele de capsune in tava de chec tapetata cu hartie de copt (avem grija sa fie fixate bine, din capat in capat), iar deasupra punem aluatul alb si introducem la cuptor 5 minute la 210°C, apoi inca 30 minute la 190°C. 

9. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, iar apoi il pudram cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am pus, dar daca vreti puteti pune o picatura de colorant rosu in blatul cu capsune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu inima de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese