Desert prajitura cu cirese

de Panacris in Prajituri, 15 Iun 2022 | 3770 vizualizari

 

Rețeta clasică de prăjituri cu fructe de sezon! Uneori nici nu mai folosesc cântarul ptr măsurarea ingredienteleor, ci o rezolv rapid și corect din”ochi” ! J Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă 8 bucăți,
  • Zahăr cca. 300 g,
  • Făină albă de grâu cca. 300 g,
  • Unt grăsime 65 % 200 g,
  • Sare ½ linguriță,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Coajă de lămâie confiată cca. 1 linguriță,
  • Cireșe congelate cca. 800 g,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese:

 

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie.

Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Cireșele scurse de zeamă se presară peste aluatul obțimut.

Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 25 minute la 200 grade C, apoi încă cca. 20 minute la 180 grade C, până ce trece testul scobitorii. Prăjitura nu se scoate din cuptor după ce s-a copt cca. 10 minute, ca să se răcească ușor și să nu se lase. Apoi se pudrează cu zahăr vanilinat și se savurează alături de o cafea sua un ceai.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure