Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
Separam albusurile si galbenusurile, albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea.Separat, frecam galbenusurile cu zaharul .Punem apoi crema de galbenusuri peste spuma de albusuri, impreuna cu faina si cacao;amestecam bine cu o lingura de lemn pt a incorpora compozitia,nu se folosim praf de copt,pentru ca nu vrem ca blatul sa se umfle foarte mult,astfel prajitura va iesi foarte eleganta.
Se toarna compozitia intr-o tava obisnuita de prajitura,nici prea mare,nici prea mica,se tine in cuptorul preincins timp de 30-35 min.Se lasa la racit.
Mixam iaurtul, zaharul,aromele, pana cand obtinem o crema omogena.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe pachet si o turnam in crema.Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit il punem inapoi in tava,turnam crema peste si lasam la racit in frigider,cel putin 2 ore.
1
Mie mi-a placut foarte mult,mai ales crema,data viitoare cand o sa mai pregatesc acest desert o sa insiropez blatul ca sa semene mai mult cu un tort,cred ca ar fi mult mai gustoasa asa.