Pandispan cu cirese si mac

de divainbucatarie in Prajituri, 13 Iul 2011 | 10284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri suc lamaie
  • 2 linguri mac
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa coaja rasa portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese si mac:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Incorporam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, esenta de vanilie, coaja de portocale, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeza compozitia.
Turnam o parte din aluat intr-un castron in care adaugam cacao. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat punem sucul de lamaie si semintele de mac, apoi il punem peste cel de cacao. Presaram ciresele date prin foarte putina faina.

Coacem pandispanul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45-60 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt dupa 45 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise, ricotta si vanilie