Pandispan cu cirese

de lilik in Prajituri, 27 Iun 2011 | 6434 vizualizari

 

pandispanul era preferatul meu in copilarie si nu-l mai facusem de ceva timp....rasfoind caietul vechi de retete al mamei am gasit reteta si m-am pus pe treaba....Aveam doar 9-10 ani cand mama ma lua cu ea in bucatarie si in timp ce ea pregatea prajiturile,eu trebuia sa scriu in caiet retetele.Ei bine acel caiet uns si plin de faina il am acum eu si il voi pastra cu mare drag,caci imi aminteste una din cele mai frumoase perioade din viata..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii(eu am pus la ochi,cam cat sa acopere toata suprafata).

Separam albusurile de galbenus si le batem spuma(ca pentru bezea) cu praful de sare si zaharul.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam treptat peste albusuri.

Dupa ce le-am incorporat adaugam faina si vanilia si amestecam cu grija de jos in sus sa nu se desumfle.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe toata suprafata punem ciresele,apoi dam la cuptorul incins la 160° timp de 30-35 de minute(faceti proba cu scobitoarea ca sa fiti siguri).

Cand e gata il lasam la racit in cuptor apoi taiem cubulete si presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)