pandispanul era preferatul meu in copilarie si nu-l mai facusem de ceva timp....rasfoind caietul vechi de retete al mamei am gasit reteta si m-am pus pe treaba....Aveam doar 9-10 ani cand mama ma lua cu ea in bucatarie si in timp ce ea pregatea prajiturile,eu trebuia sa scriu in caiet retetele.Ei bine acel caiet uns si plin de faina il am acum eu si il voi pastra cu mare drag,caci imi aminteste una din cele mai frumoase perioade din viata..
Spalam ciresele si le scoatem samburii(eu am pus la ochi,cam cat sa acopere toata suprafata).
Separam albusurile de galbenus si le batem spuma(ca pentru bezea) cu praful de sare si zaharul.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam treptat peste albusuri.
Dupa ce le-am incorporat adaugam faina si vanilia si amestecam cu grija de jos in sus sa nu se desumfle.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe toata suprafata punem ciresele,apoi dam la cuptorul incins la 160° timp de 30-35 de minute(faceti proba cu scobitoarea ca sa fiti siguri).
Cand e gata il lasam la racit in cuptor apoi taiem cubulete si presaram zahar pudra.